2016. október 22., szombat

Gyerek oldalak

  Az első oldal, amire ráakadtam, egy magyar webhely, az egyszervolt.hu. Profi flash-oldal jó ötletekkel, mesékkel, versekkel, Gryllus Vilmos két dalával, mondókákkal, szülőknek heti hírmondóval.




Akinek kis gyereke van, biztos ismeri a Duplo játékokat. Viszonylag új sorozat a "Bob the Builder", Marcinak is van egy ilyen figurája. Lehet hozzá markolót, tégla mintájú építőköckát, darut és hasonlókat venni. Megörültem, amikor rátaláltam az Interneten, mert ez is egy igényesen elkészített, ötletes oldal. Van rajta online színező, lehet házat építeni és kiszínezni, segíthetünk Bobnak a szerszámai rendezésében, radiátorszerelésben, összerakhatjuk eltört vázák darabjait vagy nem túl nehéz puzzle-t is játszhatunk.


Nemrég találtunk rá egy újabb nagyon jó oldalra sokféle játékkal több korcsoportnak (angolul és franciául). Ez az Uptoten, ahol a hagyományos puzzle mellet tényleg sok ötletes program található.


Marci egyik kedvenc rajzfilme a Franklin, amit a Minimaxról ismer. Franklin egy teknős, barátai Medve, Nyúl, Hód, Róka, Lúd és más állatok. Iskolába jár és mindig történik vele valami tanulságos. Vannak benne bugyuta dolgok, de alapvetően jópofa rajzfilm, nincs benne semmi erőszak. Mivel Marci szereti a figurát, elfogult az oldallal szemben, piciknek leginkább csak a flash-animáció való. Kicsit nagyobbak játszhatnak memory-t, amőbát és etethetnek Franklinnel legyeket - ez utóbbival Marci is próbálkozik már.


A Franklin készítőinek weboldala a nelvana.com, ahol más rajzfilmek oldalai is helyet kaptak, szerepel például Rolie, Polie és Olie, Marci másik kedvence, bár ez sokkal-sokkal bugyutább a Franklinnél. A játéklehetőségek között itt is szerepel a légyetetős Franklin-játék és a Franklin-memory, van online színező sok választható képpel (nem kitöltős) és egy egyszerű kirakós játék







A snoopy.com-on a színezőt szoktuk csak használni, nagyobb gyerekek több játéklehetőséget találnak itt, van például puzzle, lehet Snoopy-val baseballozni, angol nyelvű betűs-szavas játékok is vannak, le lehet tölteni kurzorokat. A színező nem kitöltős, hanem rajzolós, az egérgombot nyomva vonalat húz, 8 kiszínezhető képből lehet választani.


A kidscomjr.com idióta hangjaiért nem vagyok oda, a figurák se a legszebbek, de Marcinak tetszik. A színező nem túl jó, van egy építőkockás játék, képek között kell különbségeket keresni, egy arcra különböző méretű "alkatrészeket" (szájat, fület, orrot, szemüveget stb.) tenni.


Következő tippünk a



disney.com, ami egy meglehetősen összetett oldal. Lehet rajta jókat találni, de sok az olyan, ami nem érdekli a piciket (vásárlás, regisztráció, reklámok meg hasonlók). A különböző Disney-figuráknak külön "sarkuk" van, ahol ők az online játékok főszereplői. Van például


bullet
Rolie Polie Olie (persze játékok is egész kicsiknek),









bullet
Micimackó (játékaihoz Marci még kicsi - egy nyuszi répákat szed, Micimackó lufival repülve betűkből szavakat rak ki, Tigris szavakat ír és a megfelelő rajzra kell kattintani),









bullet
valami medve (nagyon jó kis 3 éveseknek való kirakós játékokkal)





Egyik legújabb felfedezésem a pbskids.org, ahol szintén több közismert figura megtalálható, például Barney, a Sesame Street figurái és a szerintem nagyon bugyuta Teletubbies. Érdemes bömgészgetni az oldalon, jópofa játékok is vannak, például különböző alakú gombák helyét kell megkeresni, vagy meg kell keresni egy rajz hasonmását több hasonló rajz között. Az oldal persze amerikai, így aztán sok olyan figura is van, ami nekem - és gondolom, a legtöbb magyar gyereknek nem sokat mond, de a játékok így is élvezhetők.


Eredeti flash-játékok vannak a rooneydesign.com-on is. Legtöbbjük karácsonyi témájú, de van tojásfestő, sőt olyan is, amelyikben különböző zöldségeknek választhat szemet, szájat, orrot a vállalkozó kedvű aprónép.


Nagyobb lányok biztos örömmel nézegetik Barbie weboldalát, ahol a színező és a naptár mellett Barbie úgy jégtáncol, ahogy mi mondjuk neki. Segíthetünk megkeresni a cipőit is, bevásárolhatunk vele a bulira, ahova készül vagy puzzle-t is játszhatunk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése